Willeke

Ik ben Willeke van Kruistum, 33 jaar en ik woon sinds augustus 2015 in Kabwe, Zambia, daarvoor woonde ik in Barneveld. willeke

Al van jongs af aan wilde ik naar Afrika. In 2004 ben ik voor 7 maanden naar Ghana geweest en heb daar vrijwilligerswerk gedaan bij een weeshuis. Na een aantal werkvakanties in Kenia en Zuid-Afrika kwam het verlangen weer naar boven om voor langere periode naar Afrika te gaan. Ik ben me toen gaan oriënteren bij organisaties die werkzaam zijn in dit gebied en kwam uit bij de organisatie Operatie Mobilisatie (OM). Een organisatie die levens wil veranderen door te vertellen over Jezus en  Gods liefde. Ook willen ze dit doen door praktisch bezig te zijn.

En wat is er mooier dan dat? Ik vind het heel bijzonder dat God mij geroepen heeft om hier een klein onderdeel van te zijn.

Na een gesprek met OM kwam er een project naar voren in Zambia, Bethesda. Een schooltje waar gehandicapte kinderen les krijgen. Kinderen die niet geaccepteerd worden, uitschot zijn. Het spreekt mij erg aan dat ik juist naar hen toe mag. Dat God juist mij roept om naar hen om te zien, hen te dienen en lief te hebben vind ik heel bijzonder.

Van God heb ik de bevestiging gekregen dat Zambia is wat Hij voor mij wil. Tijdens een midweek retraite  stond ik op een middag uit het raam te kijken en zag ik een aparte vorm in een wolk. Deze vorm bleef in mijn hoofd zitten. Toen ik later informatie aan het zoeken was over Zambia, zag ik dat die vorm die ik in die wolk had gezien, de vorm van Zambia had. Heel bijzonder was dit!!